Goed nieuws voor Niedersachsen

De Grundschule in Laar had maandag 2 maart hoog bezoek. Kultusminister Tonne van Niedersachsen is langs geweest om te kijken wat Spreek je buurtaal inhoud en zijn waardering voor het project uit te spreken.

Samen met de Finanzminister Hilbers, de burgemeesters van Emlichheim, Uelsen, Neuenhaus en Nordhorn, vertegenwoordigers van de Taalunie en de Landesschulbehörde, mevrouw Oppers van het Ministerie van Onderwijs en Cultuur en natuurlijk schoolleiders en leerkrachten hebben zij een kijkje genomen bij een Nederlandse les. En samen hebben gesproken over het belang van buurtaalonderwijs.

Dat belang wordt door de Kultusminister zeker gezien. Hij heeft, samen met de Taalunie, toegezegd dat het buurtaalonderwijs in Niedersachsen een vervolg krijgt. De lessen Nederlands gaan dus na afloop van het project op de basisscholen in Grafschaft Bentheim verder. Op dit moment wordt er gekeken hoe we dit aan Nederlandse kant ook een vervolg kunnen geven.